Hondentrainer worden

Hondentrainer worden? Steeds meer mensen hebben daar interesse in. En dat begrijpen wij als de beste. Het is een beroep wat veel voldoening kan geven. Je kunt mensen écht verder helpen.

Daarnaast zijn er ook vele voordelen die dit beroep met zich meebrengen. In dit artikel vertellen wij jou hoe jij hondentrainer kunt worden, maar, ook hoe je nog een stapje verder kunt gaan. Met als resultaat meer voldoening van je werk in het trainen van honden en met een betere verdienste.

Hoe word je een hondentrainer?

Wil jij een hondentrainer worden? Dan is het allereerst uiteraard belangrijk dat jij honden echt leuk vindt. Het klinkt erg voor de hand liggend. Echter werken met honden kan soms een uitdagend beroep zijn. Je moet daarom echt een passie voor honden hebben, anders kan het een uitdagend beroep zijn.

Dat betekent niet dat je per se elke hond leuk hoeft te vinden. Maar wanneer jij soms angstig bent voor honden, bepaalde honden eng vindt of zelfs smerig. Dan is werken met honden niet voor jou weggelegd.

Honden trainen is geen ‘trucje’ er is geen eenvoudige manier. Het is belangrijk om een gevoel te krijgen bij honden. Dit betekent dat het een soort tweede natuur moet zijn of worden. Het aanvoelen van honden. Wat willen ze, en waarom vertonen ze het gedrag wat ze vertonen.

Een opleiding helpt daar uiteraard bij. Maar wanneer je merkt dat honden al meer naar je toe trekken dan bij anderen of jij eigenlijk automatisch al honden kan aansturen zonder dat je daar bij na hoeft te denken, dan zit je wel beter.

Naast honden train je ook mensen

De oorzaak van het (probleem)gedrag van een hond is vaak terug te leiden naar het gedrag of de gemoedstoestand van zijn baasje. Daarom train je ook mensen. Hoe gedraagt de hondeneigenaar zich en hoe ‘spiegelt’ de hond vervolgens het gedrag of de gemoedstoestand van zijn baasje.

Dat betekent dat je dus naast een ‘hondenmens’ ook een ‘mensenmens’ moet zijn. Je werkt immers de hele dag aan de gedragingen van het baasje. Welke vervolgens invloed hebben op de hond. En zijn mogelijke probleemgedrag.

Opleiding tot hondentrainer

Zoals al eerder werd benoemd. Nadat je een feeling met honden en mensen moet hebben is ook een opleiding noodzakelijk. Je hebt de kennis nodig om mensen verder te kunnen helpen met hun hond. Er bestaan daarvoor verschillende opleiders. Allemaal met een andere methodiek. Dat komt door de verscheidenheid aan denkwijzen binnen de ‘hondenwereld’.

Het is dan ook van belang om een methodiek, en daarmee opleider, te kiezen welke past bij jouw ‘idee’ van het voorkomen van probleemgedrag. Begrijpelijk dat je daar wellicht nog geen beeld bij hebt. Maar wanneer je gaat vergelijken zul je verschillen zien tussen de opleiders.

HWIB Keurmerk biedt ook opleiding tot hondentrainer aan. Maar eigenlijk nog een stap verder. Wij bieden opleidingen tot hondengedragsdeskundige. Het gedrag echt begrijpen, de oorzaak achterhalen en effectief werken aan een oplossing voor het probleemgedrag.

Wij bieden daarnaast zeer intensieve lessen welke achter elkaar kunnen plaatsvinden. Zonder maanden te hoeven wachten. Wij hanteren geen vaste methode. Wij leren er meerdere. Niet iedere hond is namelijk gelijk. De aanpak en methodiek moet bepaald worden op basis van de hond, zijn energieniveau en karkater. Als er 5 herders aan de lijn trekken of uitvallen aan de lijn dan is niet elke aanpak voor elke hond identiek. Wat bij de ene hond werkt werkt bij de andere niet. Wij spelen altijd in op de situatie, het probleemgedrag en de wensen van het baasje. Op die manier bied je te allen tijd een maatwerk traject voor iedere hond. Dit gaan we dan ook zeker oefenen tijdens onze praktijkgerichte opleiding tot hondentrainer. Heb je zelf ideeën? Ook dan krijg je ruimte in de praktijk. Er leiden immers meerdere wegen naar Rome. Uiteraard houden wij er wel rekening mee dat alle toegepaste methodes en ideeën diervriendelijk zijn.

Wil jij die volgende stap zetten? Wil jij een stap verder dan hondentrainer worden? Dan kan onze opleiding tot hondengedragsdeskundige een goede keuze zijn! Wil jij meer weten, ben je benieuwd naar de opleiding en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij staan jou graag te woord! Wil je hondentrainer worden of toch liever een stapje verder? Meer uitdaging?

Kan ook ik hondentrainer worden?

Ja, ook jij kunt hondentrainer worden. Sterker nog, met onze opleiding leiden we je op tot hondengedragsdeskundige. Dat betekent dat je het gedrag van de hond beter leert begrijpen, net als dat van de hondeneigenaar. Je komt tot sterkere inzichten, bent eerlijk naar mens en dier en kunt de vinger precies op de zere plek leggen als dat nodig is.

Bovendien herken je probleemgedrag bij de hond, zodat je gedragstherapie kunt toepassen. Het is een belangrijke manier om het gedrag aan te passen, waarbij je de hondeneigenaar daar vervolgens beter mee om leert gaan. Als hondentrainer en uiteindelijk gedragsdeskundige ben jij degene die de stabiele basis legt.